JO10 wint partijspel van oudjes

Woensdag 12 juni 2019, Sportpark NKVV Dalerpeel –

De wedstrijd tussen NKvvProtos JO10 en de ouders begon iets later dan gepland. Aangezien de parkeerplaats van NKVV slechts twee invalidenplaatsen kent, was het voor sommige oudjes zoeken naar een geschikte parkeerplaats.

Na een warming-up van beide teams, kon de leidsman van vandaag voor aanvang fluiten. Team JO10, vandaag speciaal gehuld in het Oranje, begon fanatiek aan de wedstrijd. Gelijk vanaf de aftrap was het Brechje Timmer die het spel opende aan de rechterkant. Milan Fik benutte de ruimte die werd gelaten door team Blauw, ofwel de oudjes, en gaf het leer netjes voor op Sven Koops. Die liet het net bollen en zo stond het al snel 1-0.

Helaas had Oranje te veel euforie en vierde het de openingsgoal net iets te lang waardoor team ouders al snel weer op gelijke hoogte kwam. Het spel golfde daarna op en neer. Veel lichte overtredingen van team Blauw zorgden voor scherpte bij scheidsrechter Veldhuis. De verder prima regerende leidsman kreeg toch vaak de opmerking toegeroepen dat hij moest meelopen. Iets wat hem blijkbaar zwaar viel. Hij floot veelal vanaf één vierkante meter. Maar bij gebrek aan beter moesten zowel de teams als het publiek dit maar voor lief nemen.

Team JO10 herstelde zich vlot na die snelle tegengoal. Na wel heel slordig balverlies van Bennie Timmer, kon dochterlief Brechje de bal bezorgen bij Joëlle Kerssies. Zij zag op haar beurt de mee opgekomen Sanne Scholte die à la Cruijff de knikker doorschoof op Sindre Gerrits. Deze jongeman toverde met een prima schot de 2-1 op het denkbare scorebord.

“Ik kom voor de winst”, aldus Ma Dekker. “Ik heb er hier twee bij de voetbal. Die gaan echt niet winnen vanavond”.

De ouders waren echter niet van plan, al was het maar voor de leuk, om de kids te laten winnen. Martine Dekker stormde met volle kracht vooruit en passeerde pardoes drie jeugdspelers. Een ongelukkig liggend takje deed de bal curven en uitkomen voor de voeten van Hilde Koops. Zij raakte, tot enthousiasme van het publiek het leer volkomen verkeerd. Helaas had ook keeper Jurre Luttikhuis de slappe lach en kon hij de bal niet voldoende keren. Zo kon vrouw Hilde alsnog juichen en met een snoekduik vierde zij haar eerste internationale treffer. De 2-2 was geboren.

“Ik ben er om het fikkie op te stoken en voor onrust te zorgen binnen team Oranje”, aldus A. Fik!

Het duurde tot vlak voor rust voordat JO10 besefte dat er wel degelijk kansen kwamen om nog vóór de drinkpauze de ouders op achterstand te zetten. Uit een vrije trap, overtreding van Robin Veldhuis, hij ontving hiervoor terecht geel, kon Sven Koops de rappe Milan Fik wegsturen. Die realiseerde zich al snel dat een voorsprong in de lucht hing en poeierde de bal loeihard in het doel. Het leer werd hiervoor licht gepareerd door vader Fik, waar hij overigens flink van baalde, en de ruststand van 3-2 leek gehaald.

Team Oranje rekende echter buiten de gastspeler van vandaag. De jonge Daan Scholte, inderdaad het zusje van, kreeg het op zijn mini heupen. Met weinig tot geen richtinggevoel liep hij in één lijn naar de Oranje goal, al had hij ook zelf een Oranje hesje aan. Spelers van JO10 probeerden hem nog een halt toe te roepen, maar de goal was al een feit. De 3-3 was ook gelijk een teken voor de leidsman om te fluiten voor de rust.

“Het is die ijle lucht hoor. Mijn conditie is prima”, sprak Moeder Kerssies al hijgend.

JO10 nam een slokje ranja, zocht wat klavertjes vier en dartelde na zestig seconden al weer op het veld. Na de zuurstof, massages en frisse zweetbandje, was ook team ouders na tien minuten klaar voor de tweede helft.

De tactiek werd nog even besproken, waarbij met name Dorien Fik een belangrijke rol speelde. Zij kwam met het voorstel om meer over de flanken te spelen, de diepte te zoeken en tien over rood te gaan spelen. Iets wat verder niemand begreep binnen haar groep en zodoende kwam het dan ook dat de onrust toenam.

Team Oranje leek hiervan te profiteren, echter was de keepster van team Blauw de reddende engel. Met haar acrobatische kunst en vliegwerk, iets waar men bij Cirque du Soleil verbaast van zou staan, hield zij de bal buiten haar doel.

“Jazeker is korfbal ook een echte sport”. Woorden van Ronald “De Korf” Koops.

En waar de één niet scoort, profiteert de ander. Uit een corner van de links én rechtsbenige Dekker, ontstond rumoer in de zestien. Het was ex-korfballer Ronald Koops die overduidelijk werd vastgehouden door zoonlief Sven. Met druilerige puppy-oogjes keek hij naar de scheidsrechter. Onpartijdig als hij was besloot deze echter tot een penalty.

Opnieuw werd de trefzekere Daan Scholte ingeschakeld. Vanaf de strak afgemeten 2 meter 63, schoot hij raak. Het stond tegen de verhouding in, gewoon 3-4 voor de ouders.

Team Oranje gaf het echter niet op. Het creëerde kansen en met name Ilse Hilbink en Robin Veldhuis wisten deze aanvallen via de noodrem te stoppen. Het was dan ook terecht dat Veldhuis de rode kaart kreeg voorgehouden van Veldhuis, zij het na twee keer geel. Trefzekere Elysha Geuzinge wist vanaf de penaltystip raak te schieten. Wel na twee pogingen aangezien vijf spelers van team Ouders te vroeg inliepen. Elysha liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en scoorde alsnog de 4-4.

“Ik droomde afgelopen nacht van een overwinning”, dagdroomde Keep Kramer!

Met nog drie minuten op de klok leek een gedeelde eindstand het hoogst haalbare. Helaas voor de verder foutloos keepende Miranda Kramer, eindige alles in een deceptie. Na geklungel vlak voor eigen doellijn kon Brechje Timmer binnen tikken. De 5-4 moest daarna nog enkele seconden worden vastgehouden en het leek de ouders niet meer te deren. Helaas dachten Scholte en Veldhuis hier anders over. Op snelheid vlogen beide spelers tikkie, takkie richting het doel van Oranje. Helaas werd de wedstrijd afgefloten, vlak voor de bal de doellijn passeerde. Het was overduidelijk tijd. Geen VAR die daar nog tussen kon komen.

“Ik was nooit een voorstander van de VAR”, aldus Jessica Scholte Arends.

Frustratie bij de heen, blijdschap bij de ander. Team Oranje sloot op deze wijze een prima seizoen af en werd als dank door leider Robin bedankt middels een ijsje.

Een terechte winnaar gezien het vertoonde spel, al waren de opmerkingen zoals “Partijdige scheids, Thuusfluiter én “ie kunt de Effies nog niet fluit’n” afkomstig van team Blauw niet erg netjes. Jammer dat een leuke avond op deze manier moet worden afgesloten.

Team Oranje had hier geen boodschap aan en kan op elke verjaardag deze overwinning luid zingend weer naar voren halen.
Team JO10, begeleiding en ouders, bedankt voor een hele leuke voetbalavond.

(Foto’s Karin Mittendorf)

 

 

Door Veldhuis4

Facebook
Twitter
Instagram