Wedstrijd verplaatsen

Wedstrijden verplaatsen.

Wanneer je als team een wedstrijd wilt verplaatsen, dan gelden hiervoor bepaalde richtlijnen.

Een wedstrijd mag altijd worden verplaatst, mits dit gebeurt in overleg met de tegenstander, én voor dat de eigenlijke speeldatum is verstreken. Doe dit zo snel mogelijk en wacht niet met verplaatsen tot vlak voor de wedstrijd.

Het verplaatsen gebeurt bij voorkeur door de leiders onderling. Dit is de kortste weg en er is direct contact tussen beide teams. Dit kan mis-communicatie voorkomen.

Hierbij de stappen die je als leider moet volgen om op de juiste manier een wedstrijd te verplaatsen:


Bel met de leider van de tegenstander.

Meld dat je de wedstrijd voor de komende zaterdag of een komende datum, niet kunt spelen en dat je deze in overleg wilt verplaatsen. Bekijk via www.voetbal.nl welke nieuwe datum je zou kunnen voorstellen, dus wanneer je beide geen wedstrijd hebt. 

Overleg een nieuwe datum en eventueel nieuwe aanvangstijd, door de week kan wellicht ook een optie zijn (ook overleggen met je eigen wedstrijdsecretaris aangezien die kan bepalen of er op de gewenste nieuwe datum een veld beschikbaar is bij NKVV of Protos) en geef deze daarna als volgt door; 


  

Nieuwe datum besproken?

Is er sprake van een thuiswedstrijd, meld dan de nieuwe datum (ruim voordat de wedstrijd oorspronkelijk zou worden gespeeld) aan de wedstrijdsecretaris van NKvvProtos, André Wessel via 06 17 57 96 32

Wanneer het een uitwedstrijd van NKvvProtos betreft, is de leider van je tegenstander diegene die het doorgeeft aan zijn of haar wedstrijdsecretaris.


Melding KNVB.

De wedstrijdsecretaris doet van deze nieuwe speeldatum, aanvangstijd en eventueel nieuwe speellocatie, melding bij de KNVB via Sportlink. Deze melding komt dan automatisch uit bij de wedstrijdsecretaris van de andere vereniging, waarna deze het door zal geven aan bv de leiders, veldbeheerder of kantinedienst.


Melding via groeps-app én scheidsrechter.

Maak deze nieuwe datum bekend in je eigen groepsapp, zodat ook de spelers cq ouders hiervan op de hoogte zijn. Denk ook aan het doorgeven van de nieuwe datum aan je scheidsrechter.


Bevestiging.

De nieuwe datum zal na bevestiging van de wedstrijdsecretaris ook te zien zijn via www.voetbal.nl en in de app Wedstrijdzaken.


Wanneer je deze methode volgt, dan is het voor iedereen duidelijk en overzichtelijk. 

Let wel. Een wedstrijd niet spelen zonder afmelding aan je tegenstander is strafbaar volgens de regels van de KNVB. Wanneer een wedstrijd niet wordt gespeeld en er geen melding van is gemaakt, dan zal de KNVB direct overgaan tot een tuchtzaak. Dit betekend veelal een boete én punten in mindering.

Namens het jeugdbestuur,

André Wessel

Facebook
Twitter
Instagram