Voetbalvirus, vaccinatie niet nodig

Zaterdag 17 april 2021, AFC Ameland – SC Schiermonnikoog 8-12

Het nadeel van een dergelijke wedstrijd, is het feit dat er geen publiek aanwezig mocht zijn. Echt een gemis, maar het zij zo. Verder echter alleen maar tevreden spelers en begeleiding. Er kon eindelijk weer een -onderlinge- wedstrijd worden gespeeld. De organisatie had voor voldoende koffie, thee en frisdrank gezorgd, zodat ook die basis was gelegd.

Dylano Kok opende de score al na enkele minuten (0-1) dankzij een uitstekende assist van rechter vleugelverdediger Jarno Klomp. De 0-2 van Milan Dekker volgde snel.
Ameland kwam langszij via jongeling Lars Smidt (1-2) en de gedreven Mylian Schonewille (2-2).
Schiermonnikoog werd wakker, en zette de machine aan het draaien. Via heerlijke volleys van Milan Dekker (2-3) en zuster Marit Dekker (2-4), werd de marge naar 2 vergroot.

Door doelpunten van Jelco Grooten (2-5), Dylano Kok (2-6), Milan Dekker (2-7) en Kevin Katerberg (3-7), ging Schiermonnikoog uiterst comfortabel de rust in.

De tweede helft speelden waarschijnlijk de toeristen in plaats van de eilandbewoners van Schiermonnikoog: het team ging ontzettend achterover leunen en liet Ameland bijna langszij komen. Ameland’s interim-coach Kluitenberg zal na afloop echter beweren dat het door zijn omzettingen kwam.

Al vroeg in de tweede helft zette Mylian Schonewille Ameland op 4-7. Aan de 5-7 van Kevin Katerberg hing een sterk luchtje van buitenspel. Assistent-scheidsrechter Weggen besliste echter anders, tot ongenoegen van coach Pol (Schiermonnikoog). Gelukkig kon de wedstrijd gewoon worden hervat na de woordenwisseling tussen beide heren.
De schitterende aansluitingstreffer van Mylian Schonewille (6-7, omhaal!) deed de hoop bij Ameland nog maar eens extra herleven.

Scheidsrechter Hilbink wees in de 73e minuut echter resoluut naar de stip, in het voordeel van Schiermonnikoog. De penalty werd helaas gemist door – de overigens uitstekend spelende voorstopper van SC Schiermonnikoog – Lars van der Weide.

Na de 6-8 van Britt Kreeft, de 7-8 van Sven Janssen, de 7-9 van Milan Dekker en de 8-9 van Daan Benjamins vond coach Pol van SC Schiermonnikoog het welletjes, en besloot enkele wijzigingen door te voeren.
Dankzij deze omzettingen werd de eindstand bepaald op 8-12 via Wilco Frank (8-10), Milan Dekker (8-11) en Britt Kreeft (8-12).

Normaal is de uitslag het meest belangrijke bij een wedstrijd. Vandaag overheerste echter het gevoel van totale overwinning.