Verslag VKW MO17-1 v NKvvProtos MO17-1

Als voetbal ouders hadden we allemaal de gedachte dat de vroege wedstrijden alleen gespeeld werden door de JO9 en JO11 teams. Niets bleek zaterdag 17 november 2018 anders. Om 07:45 uur verzamelen op de parkeerplaats van NKVV, om vandaar de wereldreis richting Westerbork te starten. Keurig op tijd kwamen we aan op sportpark De Perkenslag waar de kantine de bezoekers uitnodigend toezwaaide om toe te treden tot een verwarmd en comfortabel oord. Het was frisjes en de warme koffie was dan ook een fijn contact zo vlak voor de wedstrijd. De fanatieke MO17 Tifosi was massaal meegekomen om de dames te steunen.

(door Klaas Veldhuis)

Om precies 09:00 uur trapte Britt Kreeft af, voor wat gezien de huidige ranglijst, een gelijk opgaande strijd kon worden. VKW stond laatste met slechts nul punten en een stapje hoger mocht NKvvProtos plaatsnemen met slechts drie punten meer. Een potje van gelijkwaardig niveau zou het worden.

Al in minuut drie kon diezelfde vrouw Kreeft haar doelgerichtheid testen door hard op de VKW goalie te vuren. Dat deze keepster klaar was om als uitstekende sluitpost te dienen, bleek al vanaf dat moment.
Het duurde tot de 12e minuut voordat ook VKW actief mee deed. Een aanval vanaf de rechter, iets bevroren zijde gaf een aanvaller uit Westerbork de kans om het leer binnen te schuiven. Het was Kim Kikkert die de bal tijdig kon wegwerken.

Daarna was het weer NKvvProtos welke gevaarlijk werd. Fleur van der Weide schoot vanaf zo`n twintig meter met een prachtige boog richting het doel. Opnieuw was het de keepster die het schot goed inschatte en redding kon brengen.

Het rijpe veld glom deels door de opkomende zon, al was het volgens insiders best wel frisjes voor de tijd van het jaar. Bekende onderwerpen waar tijdens de wedstrijd over gesproken wordt. De bankzitters hadden hier weinig problemen mee. Als een waar Champions League team zaten de reserve dames te genieten onder een wollen dekentje, meegebracht door een leider die de kille november-situatie op waarde inschatte.

De meegereisde fanclub stond vanuit een zonnige positie alles gade te slaan en won het in ieder geval qua publiek. De thuisclub had slechts vijf personen bereid gevonden om op tijd aanwezig te zijn voor deze koude pot voetbal.

NKvvProtos bleef de gevaarlijkste van de twee. Eerst was het Britt Veldhuis die de diepte zocht, de bal verloor, maar op doorzetting het leer weer veroverde. Ze bediende naamgenoot Britt Kreeft die jammerlijk over schoot. Daarna was laatste vrouw Fleur van der Weide die diezelfde Kreeft richting het vijandelijke doel stuurde. Haar schoot was hard, maar de plaaggeest van VKW redde bekwaam met haar voet. Even later kwam Lisa Arends niet uit met de te zetten passen, zodat haar poging naast het doel belandde.

De laatste kans voor de welkome, warme thee, was voor de gastvrouwen. Opnieuw lag de opening aan de rechterzijde. Een terug getrokken balletje werd van de zestien gelanceerd, maar ook keepster Ilse Dekker stond haar vrouwtje en kon zodoende bijdragen dat er met 0-0 gerust werd.
Na de warme kleedkamer was het voor sommige spelers even bijkomen. Al was de zon meer meester geworden van het speelveld, verschillende NKvvProtos dames moesten waarschijnlijk eerst acclimatiseren. In een kort tijdsbestek kreeg VKW vier kansen om op voorsprong te komen.

Onoplettendheid van de blauw-zwarte dames was hier de schuldige aan. Gelukkig was de vrouw onder de lat wel bij de les en voorkwam telkens de eerste goal van VKW.
Toch zou deze voorsprong er komen. Na 64 minuten spelen was het andermaal een verdedigend geknoei wat er voorafging. Nu was goalie Dekker kansloos. De rappe, kleine VKW spits was ditmaal onhoudbaar en geheel vrij mocht zij de 1-0 op het scorebord laten plaatsen, ware deze aanwezig. Gezien de situatie was de voorsprong ook nog niet eens onverdiend.

Pas in de 70e minuut bleek het team van coach Kikkert weer iets van de warme zon te voelen. Het nam meer het heft in handen en uit één van de scherpe aanvallen via onder meer Marit Dekker, Anouk Muis en de al eerder genoemde Britt Kreeft, kwam indirect de beloning. Een strakke hoekschop van Marit -Miedema- Dekker kwam rechtstreeks bij de vrijstaande Ilse Smidt. Die bedacht zich niet en poeierde het leer achter de VKW doelvrouw. Eerst was daar de verbazing, twee seconden later gevolgd door uitbundige blijdschap. Haar eerste competitie goal was een feit. De 1-1 ook.
Na deze goal hadden beide teams wel het idee dat het goed was zo.

De tijd werd uitgespeeld en de prima leidende scheidsrechter had er dan ook geen minuutje extra voor over en floot precies op tijd af. Gezien het vroege aanvang tijdstip, zoals eerder genoemd, had het publiek eigenlijk nog recht op een penalty serie, maar de warme kleedkamer lonkte meer.

Na de wedstrijd was eigenlijk iedereen het er wel over eens. De puntendeling was meer dan terecht. Gelukkig hebben we de foto`s nog…

Door Veldhuis4

Facebook
Twitter
Instagram