Kaboutervoetbal NKvvProtos

Ben je een jongen of meisje in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar, dan zijn we op zoek naar jou!

Elke maandag wordt er gezellig getraind van 18:00 tot 18:45 uur op het sportpark van vv Protos aan de Hoofdweg 47 in Steenwijksmoer. Je mag gewoon gratis meetrainen. Er staan echte trainers voor de groep en zij zullen je alle leuke dingen van het voetbal voordoen én leren. Het plezier staat altijd op nummer 1.

Je kunt ook vragen stellen aan iemand van het jeugdbestuur, namelijk André Wessel. Zijn telefoonnummer is 06-17 57 96 32.

Welkom bij de kabouters van NKvvProtos.


Uitgangspunten JO/7 en JO/6 (Mini Pupillen) voetbal..

Voetbal voor JO/7 en JO/6 (Mini Pupillen) bij NKvvProtos is bedoeld voor kinderen die beginnen met voetballen, in de leeftijdscategorie van bij voorkeur 4 tot uiterlijk 7 jaar oud.

Het motto hierbij is: ‘voetballen leer je vooral door te voetballen’.

Belangrijk bij dit motto is dat de leerbaarheid en het plezier van het voetbalspel wordt vergroot door het voetbal voor deze kinderen te vereenvoudigen en overzichtelijker te maken. Het principe wat zich het meest leent om het voetballen te ontwikkelen is 3 tegen 3 (of 4 tegen 4) zonder keeper. Het zorgt voor heel veel balcontact en bevordert de spelvreugde en de ontwikkeling van het kind.

En daar gaat het tenslotte om. Kinderen in deze leeftijd zijn naast het doelpunten maken vooral gericht op het in het bezit houden van de bal, het pingelen, het spelen van de bal naar een medespeler en schieten op doel. In de trainingen ligt daarom het accent op het spelenderwijs leren omgaan met de bal in basisvormen, waarbij er zoveel mogelijk met kleine aantallen wordt geoefend.

In het partijspel kunnen verschillende accenten worden gelegd, waarin de handelingen van de kinderen met de bal benadrukt worden (zoals dribbelen-passeren, passen en schieten). Het doel van het Mini Pupillen voetbal is dat de kinderen plezier hebben in het voetballen, de basisbeginselen leren van het voetbal en hun balbeheersing en balgevoel ontwikkelen.

Kennismaken, Trainingen en Wedstrijden Als u uw kind kennis wilt laten maken met voetbal dan mag hij/zij meedoen met de JO/7 en JO/6 (Mini Pupillen) bij NKvvProtos. U kunt uw kind dan drie keer mee laten trainen en vervolgens besluiten om door te gaan en lid te worden. De training is elke maandagmiddag van 15:45 uur tot 16:30 uur. Trainingen vinden plaats op het sportcomplex van V.V. Protos te Steenwijksmoer. De Mini League is elke zaterdag van 8.30 uur tot 9.30 uur. De Mini League is voor kinderen vanaf 5 jaar.

De Mini League De Mini League is nieuw in zijn opzet bij NKvvProtos om ook de JO/7 en JO/6 (Mini Pupillen) in wedstrijdverband te laten voetballen. De wedstrijden zullen op zaterdagochtend plaatsvinden op het sportcomplex van NKVV of Protos. Er zal op een veld gevoetbald worden van ongeveer 20×30 meter met kleine doeltjes. Uitgangspunt is dat er ‘3-tegen-3’ of ‘4-tegen-4’ gevoetbald wordt zonder een keeper. Op deze manier komen de kinderen het meest aan voetballen toe en kunnen ze zichzelf het beste ontwikkelen.

Bovenal staat het plezier in het voetballen voor op!

 

 

Facebook
Twitter
Instagram