Patrick Biesbrouck geslaagt voor TC3

NKVV-speler Patrick Biesbrouck uit Coevorden is onlangs geslaagd voor zijn opleiding als trainer in het senioren voetbal. Het betreft hier de zogenoemde UEFA C opleiding.

De 32- jarige Biesbrouck is al sinds 2013 betrokken bij NKVV uit Dalerpeel. Als voorhoede speler is hij al jaren een vaste waarde voor het standaardteam in de 5e klasse zaterdag. Naast het spelen van wedstrijden was Biesbrouck ook al snel geïnteresseerd in het geven van trainingen.

Jeugdtrainer…

Vanaf seizoen 2013-2014 was hij gelijk een belangrijke pion in de trainersstaf van NKvvProtos, de samenwerkende jeugdafdelingen van NKVV en Protos. Hier traint hij al jaren succesvol enkele jeugdteams. Eerst twee seizoenen de JO15 en tot op heden de JO17. Al in een vroeg stadium werd echter duidelijk dat de ambities van Biesbrouck hoger lagen en het starten aan deze opleiding was dan ook een te verwachten vervolg.

Veel voorbereiden…

“Deze opleiding gaat om het scholen in het coachen van wedstrijden, geven van trainingen en het begeleiden van spelers, met de focus op senioren. In totaal waren we met tien cursisten. We hebben als team gemiddeld twintig avonden met elkaar doorgebracht en telkens werd er op een sportpark gewerkt waar één van de cursisten van afkomstig was. De centrale avonden waren bij Achilles 1894 in Assen,” aldus Patrick Biesbrouck.

Een opleiding met heel veel oefenstof. Dit betekende veel voorbereiden en inlezen, iets waar dus naast de cursusavonden ook veel vrije tijd in is gestoken.

“Maar ik had het er graag voor over. Zeker nu ik geslaagd ben is die tijd snel vergeten”, vertelt een opgeluchte Biesbrouck.

Al vanaf het seizoen 2013-2014 is Biesbrouck jeugdtrainer binnen NKvvProtos.

Al vanaf het seizoen 2013-2014 is Biesbrouck jeugdtrainer binnen NKvvProtos.

Opleiding KNVB

De opleiding UEFA C wordt georganiseerd door de districten van de KNVB onder supervisie van de KNVB Academie te Zeist. Tijdens de examen avond op het sportpark van sc Elim, kregen de leerlingen de opdracht enkele trainingsvormen voor te bereiden.

Biesbrouck legt uit: “Ik had mijn huiswerk voor elkaar en mezelf goed voorbereid. Maar op de examen-avond spelen bepaalde zenuwen toch wel een beetje mee. Na de beproevingen werden we in de bestuurskamer bijeen geroepen waar we nog enkele vragen moesten beantwoorden. Al snel daarna kwam het verlossende woord dat ik was geslaagd. Een heerlijk gevoel om dat te horen”.

Waar de trainers-toekomst ligt is vooralsnog een vraagteken, maar dat Biesbrouck een ook gepassioneerde senioren trainer wordt, lijkt meer een kwestie van tijd dan van kunde. Hij staat bekend als een flexibel en sociaal mede-trainer maar kan op de juiste momenten ook dé hoofdtrainer zijn, iets wat af en toe ook nodig is.

Met dank aan NKVV

Een dankbare Biesbrouck: “Ik kijk zeer tevreden terug op de tijd die ik heb doorgebracht als trainer binnen NKvvProtos. Ik ben er dan ook zeker nog niet klaar. Maar een toekomst als hoofdtrainer bij een seniorenteam behoord zeker tot mijn ambitie. Dat kan wellicht in een later stadium ook bij NKVV zijn.

Ik wil de mensen binnen NKVV en NKvvProtos dan ook bedanken voor de fijne samenwerking. Dankzij NKVV heb ik deze opleiding kunnen volgen en ik ben de vereniging dan ook zeer erkentelijk voor hun medewerking. Zeer prettig om te weten dat men mij het vertrouwen heeft gegeven. Een samenwerking begint tenslotte met wederzijds vertrouwen.”

Namens NKVV en NKvvProtos willen wij Patrick van harte feliciteren met het behalen van zijn TC3. Op naar een grote toekomst als trainer!

Patrick Biesbrouck is al zes jaar actief als voetballer bij NKVV...
Patrick Biesbrouck is al zes jaar actief als voetballer bij NKVV…


Door Veldhuis4

Facebook
Twitter
Instagram