Open Dag zeer geslaagd

Wat mag je verwachten van een Open Dag bij een voetbalvereniging? Heel veel plezier, dat staat voorop. En dat was er voor iedereen. Daarnaast was er volop zonneschijn wat de feestvreugde verhoogde. De organisatie, het jeugdbestuur en de activiteitencommissie, hadden een leuk programma opgesteld.

Door Klaas Veldhuis

De hoofd act was toch wel de Smurfenbokaal. Scoren op het grote doel dat was voorzien van een profi net met bewuste gaten er in. Elk gat stond voor een score. Van afstand een makkie, maar achter  de bal bleek het meer dan lastig.

Die naam, Smurfenbokaal, werd hoogstwaarschijnlijk afgeleid van de twee spreekstalmeesters Roel Kreeft En Patrick Biesbrouck. Gekleed in een Smurfenpak en geschminkt voor een jaar lang blauwe herinneringen hadden de heren het zwaar. Voordien leek het een ludieke actie, eenmaal in het warme tenue brandde de zon de acteurs bijna uit hun kostuum.

 

Nam niet weg dat met name de kleinste spelers het fantastisch vonden. Al waren er onder de allerjongsten ook wat spanningen. Voor het eerst in een team moeten voetballen tijdens het 4×4 toernooi, bracht soms wat extra druk met zich mee. Gelukkig waren er altijd vaders en moeders nabij om hun kroost gerust te stellen.

Voor alle deelnemers was er voldoende gratis drinken en voor de toeschouwers was er koffie en thee. In de lunchpauze werden alle kids voorzien van een snack en ijs, mede mogelijk gemaakt door Dorpshuis De Schalm. Als souvenir waren er speciaal voor deze dag pennen uitgedeeld, mede bedoeld om het aanmeldingsformulier in te vullen. Het was allemaal prima geregeld.

En bij wedstrijden horen kampioenen. Al was deze dag bedoelt voor plezier en kennismaking met de meest fantastische sport ter wereld, iedereen wil winnen. De groepen waren overigens verdeeld in boven- en onderbouw.

Bij de Smurfenbokaal moest in de onderbouw eerst nog een spannende finale worden weggewerkt. Roos Benjamins en Joëlle Kerssies mochten strijden om de eerste plaats. Het werd uiteindelijk Joëlle die deze titelstrijd won en werd beloond met een beker uit Smurfenland.

Bij de bovenbouw was het Fleur van der Weide die een beker mocht meenemen naar huis.

Het 4×4 toernooi kende eveneens een leuke finale. Het was voor de jonkies Team Groningen die beloond werden met medailles en applaus.

De eindstand van de onderbouw was als volgt:

 1. FC Groningen
 2. PSV
 3. Feyenoord
 4. FC Emmen
 5. Heerenveen
 6. AZ
 7. Heracles
 8. Ajax

Bij de oudere jeugd was team Italië het sterkst. Ook zei werden bedolven onder medailles en felicitaties. Al werden ze op de voet gevold door de runner-up Denemarken.

De eindstand van de bovenbouw:

 1. Italië
 2. Denemarken
 3. Duitsland
 4. Spanje
 5. Engeland
 6. Portugal
 7. België
 8. Nederland

Aan het einde van deze zonnige en sportieve dag bedankte GastSmurf Biesbrouck alle deelnemers voor hun komst, riep hij de nieuwkomers op om vooral lid te worden van NKvvProtos en sprak hij de waardering uit aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Zo heeft NKvvProtos laten zien meer te zijn dan een voetbalvereniging. Vertier en vermaak rondom de bal is zeker zo belangrijk. De organisatie denkt dan ook aan een jaarlijks terugkerend evenement, iets waar door iedereen positief op werd gereageerd. Nu eerst vakantie en hopelijk binnenkort weer sportief het veld op in een nieuwe, coronavrije competitie!

Klaas Veldhuis heeft wat foto`s gemaakt van deze dag. Dit is slechts een selectie van alle foto`s. Het complete album van meer dan 200 foto`s is te zien via Mijn Album: https://myalbum.com/album/9PViYw6dxMC7

 

Door Veldhuis4

Facebook
Twitter
Instagram