Onderling Toernooi succesvol

“Mooi dat er iets gedaan wordt” en “De kinderen vinden het prachtig”. Opmerkingen van ouders die hun kinderen komen ophalen bij een van de sportparken. Zes zaterdagen hadden de leden van NKvvProtos ondanks Covid-19 toch de mogelijkheid om te voetballen. In wedstrijdvorm ook nog.

De C19 commissie, bestaande uit Milan Pol, Patrick Biesbrouck en Roel Kreeft hadden het goed geregeld. Tipje voor een eventueel vervolg. De teamnamen veranderen. De webmaster werd een beetje tureluurs van de OB C, BB A, OB D of BB B aanduidingen en een foutje was dan ook gauw gemaakt in het bijhouden van de standen. Gelukkig zijn er oplettende lezers die voor correctie zorgden, zodat er na vandaag een juiste eindstand genoteerd kon worden.

Complimenten ook naar de ouders die, zij het met treurige blikken, hun kinderen netjes afzetten bij het sportpark en daarna weer huiswaarts keerden. De regels spraken over een publieksverbod en dat was voor menig ouder een bittere pil. Geen gejuich, geen aanmoedigingen, geen support. Best wel een gemis bij een dergelijk jeugdtoernooi. Maar zoals gezegd, iedereen hield zich netjes aan de regels.

De commissie kijkt dan ook voldaan terug op het “noodscenario” welke na de corona inval werd opgezet. De officiële KNVB competitie kwam geheel stil te liggen, al konden de jeugdspelers gelukkig nog wel doortrainen. Nadat de boodschap kwam dat er onderling wel in wedstrijdverband kon worden gespeeld, was een schema snel gemaakt.

De teams werden samengesteld uit een onderbouw- en bovenbouw mix, al werd er per zaterdag nog wel eens gewisseld van spelers om het plezier zo hoog mogelijk te houden.

Alle wedstrijden werden gespeeld op de eigen sportparken van Protos en NKVV. Naast de commissie was er ondersteuning van leiders, (assistent)scheidsrechters en de sociale media.

Na afloop van de laatste speeldag ontvingen alle deelnemers een aandenken in de vorm van een vaantje. Over tig jaren hét bewijs én een herinnering aan een bijzonder voetbaljaar.

Nu maar hopen dat we snel weer terug kunnen naar het normale voetbal zoals het ooit bedacht is.

Want we zijn toch allemaal liefhebbers van de mooiste sport op aarde!

 

Eindstand Onderbouw:
1. OB – A, 15 punten
2. OB – D, 8 punten
3. OB – C, 5 punten
4. OB – B, 5 punten

Eindstand Bovenbouw:
1. BB – C, 15 punten
2. BB – A, 9 punten
3. BB – D, 6 punten
4. BB – B, 6 punten

Het complete overzicht is te zien via www.nkvvprotos.nl/standen-en-standen

 

 

Door Veldhuis4

Facebook
Twitter
Instagram