Nieuwe scheidsrechters voldoende geschoold

De verenigingen NKvvProtos, NKVV en vv Protos hebben sinds kort de beschikking over een aantal extra verenigings-scheidsrechters. In samenwerking met de COVS HZO Drenthe, afdeling Emmen zijn een 12-tal, met name jeugdleden, voorzien van de nodige basiskennis om als verenigings-scheidsrechter aan de slag te kunnen.

In totaal vier avonden werden gereserveerd om de cursisten klaar te stomen om op woensdag 11 oktober een proeve van bekwaamheid af te leggen aan docent Edgar Voortman van de COVS HZO Drenthe. Alle aanwezigen werden aan het eind van de avond beloond met een certificaat, uitgegeven namens de COVS.

Tijdens de eerste cursus avond werden de aanwezigen onderricht in de regelgeving welke elke scheidsrechter zou moeten kennen. Aan de hand van een naslagwerk, foto`s en voetbal-fragmenten via een scherm, werden alle regels uitgelegd. Op de tweede en derde avond werd dit in praktijk gebracht, door het fluiten van een wedstrijd. Het jeugdbestuur van NKvvProtos had voor deze avonden twee vriendschappelijke wedstrijden geregeld en om het kwartier mocht een van de cursisten het veld betreden en de wedstrijd leiden aan de hand van zijn opgedane kennis. De overige deelnemers maakten tussentijds langszij notities om deze na de wedstrijd met de docent én elkaar te bespreken. Gedeelde ervaringen en opmerkingen leveren tenslotte nog meer informatie en kennis op.

Op de slotavond werd in de kantine van NKVV in Dalerpeel via een presentatie opnieuw de kennis gevraagd aan de aanwezigen, waarna volgens de heer Voortman de groep klaar is om, met name, jeugdwedstrijden te gaan leiden. De cursisten hebben zowel de spelregeltoets, als het praktijkgedeelte met goed gevolg afgerond, zoals dat zo mooi omschreven wordt.

De drie verenigingen zijn uiteraard content met deze nieuwe aanwas en hoopt dat alle gecertificeerde heren hun opgedane kennis in de praktijk gaan brengen. De besturen van SJO NKvvProtos, NKVV en vv Protos willen de heren dan nu ook al van harte bedanken voor hun getoonde inzet en feliciteert iedereen met het eindresultaat.

De deelnemers aan de scheidsrechterscursus waren:

 1. Harry Alting, Dalerpeel
 2. Justin Pol, Dalerpeel
 3. Robin Veldhuis, Dalerpeel
 4. Jorick Benjamins, Dalerpeel
 5. Niek Hilbink, Dalerpeel
 6. Kay Kruithof, Dalerpeel
 7. Maurice Hendriks, Almelo
 8. Tim Kroesen, Dalerpeel
 9. Damien Pol, Dalerpeel
 10. Ron Weggen, Dalerpeel
 11. Dilano Compagne, Coevorden
 12. Leroy Kuipers, Dalerpeel

Door Veldhuis4

Facebook
Twitter
Instagram