KNVB cursus NKvvProtos gestart

Het jeugdbestuur van voetbalvereniging SJO NKvvProtos is stap voor stap bezig de organisatie, randvoorwaarden en het voetballen binnen de vereniging naar een hoger niveau te tillen. Een volgende stap in dit proces is het begeleiden en trainen van de coaches en trainers van de jeugdteams. Hiervoor heeft het bestuur een beroep gedaan op de expertise van de KNVB. Zij hebben een module ontwikkeld waarin alle elementen naar voren komen welke als basisbehoefte nodig zijn om een team optimaal te coachen en/of trainen.

Belangrijke thema’s daarbinnen zijn: De functie van wedstrijden, der rol van de coach voor, tijdens en na de wedstrijd, trainingsvoorbereiding, organisatie vooraf, uitleggen van de vorm, controleren van verschillende facetten van de vorm, eventueel aanpassen van de vorm, voorbeeldgedrag, het coachen tijdens de vormen, omgang met de kinderen en de overgang van de ene vorm naar de andere. Kennis maken met en leren omgaan met Rinus, het online-trainersplatform van de KNVB.

De cursusdata zijn als volgt: 14 februari, 21 maart, 28 maart, 4 april en 18 april 2018. De avonden starten om 18:30 uur, behalve 21 maart, deze avond start om 18:00 uur. Gemiddeld duren de avonden zo`n drie uur.

De cursus is inmiddels gestart op woensdag 14 februari in het clubgebouw van NKVV.

Door Veldhuis4

Facebook
Twitter
Instagram