Hennie Dekker, voetballiefhebber pur sang

 

Afgelopen weekend ontving het bestuur van NKvvProtos het bericht dat oud jeugdtrainer Hennie Dekker was overleden. In Steenwijksmoer en omgeving was hij een welbekend persoon. En met name binnen het voetbal kende iedereen de naam Hennie Dekker. Zelf een begenadigd speler en actief geweest als trainer van senioren én binnen de jeugdafdeling van NKvvProtos.

Kaboutervoetbal…

Zo was hij de mede-oprichter van het kaboutervoetbal binnen NKvvProtos. De jeugd heeft immers de toekomst volgens Dekker.

Samen met enkele jeugdbestuursleden ging men vervolgens op huisbezoek bij potentiele nieuwe leden. Zo ontstond het kabouterteam, toen nog alleen trainend. Dit deed hij met veel plezier en passie, samen met Henk Wilpshaar.

Via clinics op school, het verstrekken van voetbalschoenen en het verzorgen van kleding, bracht men heel wat nieuwe spelertjes het voetbalspelletje bij. Deze kabouters spelen momenteel al competitiewedstrijden als JO11.

Trotse Opa…

Als opa van de NKvvProtos spelers Maud en David was hij veelvuldig te zien langs de lijn. Een toegewijde en enthousiaste trainer, supporter en voetbal liefhebber. Nadat David overging naar Raptim, wilde Hennie eigenlijk stoppen als trainer. Maar aangezien de nood hoog was, bleef hij toch aan als oefenmeester.

Maud speelt momenteel bij NKvvProtos vrouwen 1. Dit team speelde afgelopen weekend een thuiswedstrijd met rouwbanden ter nagedachtenis aan Hennie Dekker. De minuut stilte, in bijzijn van de familie, was indrukwekkend.

Opa Hennie zou trots geweest zijn op kleindochter Maud, die met twee goals aan de basis stond van de 7-1 overwinning.

Voetbaldier…

Als speler stond hij bekend als een rasechte voetballer. De liefde voor het voetbal zat bij hem erg hoog.

Zelfs tot op late leeftijd speelde Hennie nog af en toe mee met het vierde elftal van Protos. Al was het soms maar voor enkele minuten, het plezier was er niet minder om.

Hoofdtrainer NKVV én Protos…

Dat het trainerschap binnen de jeugdafdeling hem niet nieuw was, bleek uit het feit dat hij vroeger ook als hoofdtrainer actief is geweest.

Hoe toevallig dat hij naast NKvvProtos, ook de twee hoofdverenigingen onder zijn hoede heeft gehad. Zowel bij NKVV als Protos was hij in het verleden de coach van de eerste elftallen.

Het voetbal in het algemeen verliest in Hennie een echte voetballiefhebber.

Namens de besturen en leden wensen wij de familie veel sterkte met dit verlies.

 

Hennie Dekker -links-, samen met Henk Wilpshaar en het kabouterteam uit oktober 2019

Door Veldhuis4

Facebook
Twitter
Instagram