Doeltreffende penaltybokaal 2022

Het was weer als vanouds. Spelers, keepers, scheidsrechters en toeschouwers. Muziek op de achtergrond en de wereldbekende, alle overtreffende heerlijke geur van de NKvvProtos Pannenkoeken. Tot slot uiteraard een aantal glimmende bekers voor de toekomstige winnaars!

 

De activiteiten commissie, ook wel de A.C. genoemd, had zich weer goed voorbereid. Met een aantal spiksplinternieuwe kookplaatjes en voldoende krachtstroom begon het team bakkers al om vijf uur met de voorbereidingen. Een aantal “thuisbakkers”, wellicht het woord van 2022, had via YouTube nog even snel een cursus “pannenkoeken bakken voor absolute beginners” gevolgd en was er helemaal klaar voor.

 

Welgeteld 20 pakken meel, zo`n 60 biologische vrije uitloopeieren en precies 16.000 ml melk werden verwerkt tot heerlijke koeken uit de pan. Tel daarnaast 24 flessen stroop en evenzoveel bussen poedersuiker en de calorieën vlogen er aan. En gewoon alles ging op.

 

 

Strafschop, penalty of pingel…

 

Daarnaast moest er nog geschoten worden op een doel. Geef er maar een naam aan. Alle teams waren vertegenwoordigd en met hier en daar een afzegging kon ook dat festijn beginnen. Bij de kabouters was het snel bekeken. Slecht één speler kon al zijn drie pingels omzetten naar goals en was daarmee de snelste winnaar. Sem Scholte ontving gelijk na zijn laatste strafschop de welverdiende trofee, aangezien andere verplichtingen op hem wachten.

 

Bij de andere teams was er een wisseling van succes te noteren. Waar spelers al wekenlang in training waren op de welbekende 11-meter vrije trap, waren er ook spelers die nog nooit en te nimmer een penalty hadden genomen. Dat dit geen voorwaarden schepte, bleek wel uit het aantal rake én gemiste strafschoppen. Een aantal ballen belanden over het huizenblok en ver achter de vers geplante maisvelden. Andere stukken leer belanden in de winkelhaak, de keeper kansloos latend.

 

Toch kwamen er winnaars voort uit de mengeling van spelers. Eén familie bleek zelf zo succesvol, dat er binnen het gezin twee winnaars op de foto konden. Jacey en Ryan Bisschop mochten vanuit team JO8 en JO11 een beker in ontvangst nemen. Een unieke situatie aldus de organisatie.

 

Aan het eind van alle pingels kon de balans opgemaakt worden en werden de prijzen uitgereikt, de keepers Jayden ter Brake en Christiaan Hugen, de fotograaf, de pannenkoekenbakkers (m/v) en alle vrijwilligers hartelijk bedankt en konden de winnaars nog even op de foto.

 

Wederom een geslaagde Pannenkoeken Penaltybokaal. Mogelijk gemaakt door de A.C. van NKvvProtos. Waarvoor dank!

 

Winnaars Pannenkoeken Penalty Bokaal 2022:
 
Bovenste foto:
Kabouters – Sem Scholte
 
Onderste foto vlnr:
JO11 – Ryan Bisschop
MO19 – Estelle Assen
JO12 – Milo Bennink
JO19 – Milan Lugies
JO8 – Jacey Bisschop
JO15 – Lars Smidt
JO9 – Jens Bosman
 
 
 
Veel meer foto`s op de NKvvProtos facebook pagina!

Door Veldhuis4

Facebook
Twitter
Instagram