“Avondje Rinus” zeer geslaagd

KNVB ASSIST, het kennisplatform voor bestuurders en scheidsrechters, is uitgebreid met een nieuw platform speciaal voor trainers. Een belangrijk onderdeel binnen het platform is Rinus; de online-assistent trainer. Deze online tool biedt trainers gratis toegang tot honderden oefeningen, kant-en-klare trainingsschema’s en inspireert hen om jeugdvoetballers optimaal te laten genieten van wat zij het liefste doen: voetballen.

Om een brede groep jeugdkaderleden binnen NKvvProtos kennis te laten maken met Rinus,heeft het jeugdbestuur de jeugdkaderleden woensdag 31 oktober 2018 uitgenodigd voor een bijeenkomst om Rinus aan iedereen uit te leggen. Nadat de KNVB cursusleider, dhr Ruben Duiff, zich had voorgesteld, startte de avond met het uitleggen van de app. Waarvoor deze was ontworpen en welke doelstellingen men er mee kan bereiken.

Er werd samen een programma opgestart en toegevoegd wat deze training als moest hebben. Welke materialen ben je nodig, met welke leeftijds- categorie hebben we te maken, hoeveel spelers zijn er beschikbaar en is hiervoor een warming-up nodig. Dat waren enkele filters die men kan toepassen in het programma.

Dezelfde opdracht had JO13 trainer, Bennie Bakker, voortijdig al gekregen. Hij stond met het team al op het trainingsveld en aan de hand van analyses en het volgen van de app, konden de cursisten de training volgen. Nadien werd er in de kantine besproken of de opdrachten in de app ook voldeden en of ze werden uitgevoerd. Wat kon er eventueel worden aangepast en klopte de training met hetgeen de app had “voorgeschreven”.

Al met al een leerzame avond waar elke trainer en begeleider zijn of haar voordeel mee kan doen. Met dank aan de Ruben Duiff voor de duidelijke overdracht van het materiaal en media materiaal. Hij werd door bestuurslid Trenco Kroesen dan ook terecht bedankt met een bos bloemen.

Door Veldhuis4

Facebook
Twitter
Instagram