Scheidsrechterscursus 6 september 2017

Woensdagavond 6 september 2017 was er dan eindelijk de start van de Scheidsrechterscursus Veldvoetbal. Geen officiële KNVB cursus, maar een basis opleiding waarbij de hoofdlijnen van het scheidsrechter zijn worden uitgelegd.

Mocht er na het volgen van deze lessen interesse zijn om in opdracht van de KNVB te gaan fluiten, dan zal een officieel diploma nodig zijn. Voor nu hebben de cursisten aangegeven alleen voor eigen verenigingen de wedstrijden te willen leiden.

De cursus werd gestart op het sportpark van NKVV te Dalerpeel. Een en ander is georganiseerd door NKvvProtos ism met NKVV en vv Protos. Onder leiding van docent Edgar Voortman van de COVS Drenthe waren er 12 cursisten aanwezig.

De avond begon met een korte introductie, waarna de groep al snel het veld op ging. Daar moet het tenslotte allemaal gebeuren. Op 13 en 20 september worden er wedstrijden georganiseerd waarbij de nieuwbakken scheidsrechters hun kunde gaan demonstreren aan de docent.

Woensdag 4 oktober is de afsluitende avond waarbij getoetst wordt of de nieuwe lichting leidinggevenden er daadwerkelijk klaar voor zijn.

Door Veldhuis4

Facebook
Twitter
Instagram