Aanstaande zondag, 5 augustus, houdt FC Groningen de jaarlijkse Open Dag. Supporters en belangstellenden zijn vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom in en rond het stadion, waar diverse activiteiten worden georganiseerd. Uiteraard is de toegang bij alle activiteiten tijdens de Open Dag geheel gratis. De FanCorner is zondagmiddag al een uur eerder open, dus vanaf 12.00 uur.

 

In de FanCorner kunnen supporters onder meer terecht voor merchandise, zoals de nieuwe wedstrijdshirts en seizoenkaarten. Vanaf 13.00 uur worden de stadion deuren geopend en beginnen de activiteiten op het buitenterrein. Voor jong en oud is er van alles te beleven.

‘FIFA area’
Zo wordt er onder meer een ‘FIFA area’ ingericht, waar gestreden kan worden tegen eSporter Nick den Hamer van FC Groningen. Daarnaast kan er bij verschillende activiteiten een balletje worden getrapt. Er is onder meer een interactieve voetbalmuur, pannakooi en footpool aanwezig. Vanzelfsprekend is ook clubmascotte Groby zondagmiddag in en rond het stadion te vinden.

Spelerspresentatie
Uiteraard staat ook de officiële spelerspresentatie van de eerste selectie op het programma. De nieuwe spelersgroep en staf, onder leiding van hoofdtrainer Danny Buijs, worden om 14.00 uur op het veld in het stadion aan het publiek gepresenteerd door Neal Petersen. De journalist/ondernemer is mede-oprichter en eigenaar van YIRO, een online tv-productiemaatschappij, gericht op sportprogramma’s. Daarnaast presenteert Neal Petersen diverse programma’s. Zo is hij de host op FOX en FOX Sports voor ‘UFC Fight Night’ en presenteert hij hét online voetbalpraatprogramma FC Afkicken.

Na de spelerspresentatie begeven de selectiespelers zich naar de diverse activiteiten binnen en buiten het stadion. Ze doen mee aan de attracties en zijn beschikbaar voor het scoren van een handtekening en/of het maken van foto’s.

Door Veldhuis4

Facebook
Twitter
Instagram