NKvvProtos organiseert cursus “Coachen en trainen jeugdteams”.

Aan alle leiders en trainers + JO19 leden van NKvvProtos…

Het jeugdbestuur van voetbalvereniging SJO NKvvProtos is stap voor stap bezig de organisatie, randvoorwaarden en het voetballen binnen de vereniging naar een hoger niveau te tillen. Een volgende stap in dit proces is het begeleiden en trainen van de coaches en trainers van de jeugdteams.
Hiervoor heeft het bestuur een beroep gedaan op de expertise van de KNVB. Zij hebben een module ontwikkeld waarin alle elementen naar voren komen welke als basisbehoefte nodig zijn om een team optimaal te coachen en/of trainen.

Thema`s:

Belangrijke thema’s daarbinnen zijn: De functie van wedstrijden, der rol van de coach voor, tijdens en na de wedstrijd, trainingsvoorbereiding, organisatie vooraf, uitleggen van de vorm, controleren van verschillende facetten van de vorm, eventueel aanpassen van de vorm, voorbeeldgedrag, het coachen tijdens de vormen, omgang met de kinderen en de overgang van de ene vorm naar de andere. Kennis maken met en leren omgaan met Rinus, het online-trainersplatform van de KNVB.

Voor wie:

Deze cursus is speciaal bedoeld voor alle leiders en trainers binnen NKvvProtos. Daarnaast worden ook de spelers van het JO19 team uitgenodigd om ook hiervoor toekomstgericht bezig te zijn. Deelname is uiteraard op vrijwillige basis.

Extra informatie voor de deelnemers:

De basismodule bestaat uit vijf bijeenkomsten van 3 uur met elke bijeenkomst minimaal 1 uur praktijk.
De praktijk is de eerste keer met de cursisten zelf in de rol van voetballer en alle volgende keren met jeugdteams van NKvvProtos.
Alle deelnemers ontvangen een werkboek en een zeer praktisch geschreven studieboekje.
Als de deelnemers alle keren aanwezig geweest zijn en de aangegeven opdrachten als voldoende beoordeeld zijn ontvangt men een certificaat.

Data:

De cursusdata zijn als volgt: 14 februari, 21 maart, 28 maart, 4 april en 18 april 2018. De avonden starten om 18:30 uur, behalve 21 maart, deze avond start om 18:00 uur. Gemiddeld duren de avonden zo`n drie uur.

Kosten:

De kosten worden geheel voldaan door de vereniging, er zijn dus geen eigen kosten verbonden voor de deelnemers. Integendeel, het bestuur raadt iedereen aan om deel te nemen aan deze cursus. Ongeacht welk team je leidt of traint, de materie is afgestemd op alle leeftijden.

Locatie:

De locatie voor deze bijeenkomsten is het sportpark van NKVV in Dalerpeel.

Aanmelden:

Het (gratis) deelnemen is alleen mogelijk na aanmelding. Dit kan door een bericht te sturen naar de coördinator van deze cursus, Trenco Kroesen, via 06-52527645. Ook voor meer info kunt u terecht bij dit bestuurslid. Uw aanmelding moet binnen zijn vóór 20 januari 2018.

Namens het bestuur van NKvvProtos, welkom!

Door Veldhuis4

Facebook
Twitter
Instagram