HFC Hawaii wint van Honduras

De elftallen starten met een uitgebreide, goed voorbereide warming-up onder leiding van JO19-trainer Harjan Pronk.
Nadat coaches Trenco Kroesen (HFC Hawaii) en Milan Pol (HHC Honduras) de teams van een overwinningsspeech hadden voorzien, konden 2 keepers, 18 voetballers en 2 voetbalsters eindelijk de wei in.

De wedstrijd begon voortvarend voor HHC Honduras. 2x werd – op bijna identieke wijze – Tom Pierik in stelling gebracht door Milan Dekker, waardoor het na acht minuten al 0-2 stond.
Na ruim een kwartier spelen schoof Hawaii-speler Dylano Kok de aansluitingstreffer vanaf ‘randje 16 binnen’: 1-2. Dat hij dit met een uiterste krachtsinspanning deed, bleek even later. Kok moest het veld verlaten wegens hamstringklachten.

Vervolgens waren er een kwartier lang kansen over en weer, maar het belangrijkste aspect ontbrak in deze fase bij beide ploegen: afwerken.

Afwerken deed Tom Pierik in de 31e minuut wel, door te profiteren van een foute terugspeelbal bij Hawaii.
Honduras-speler Frank Steffens zag Pierik zijn hattrick volmaken, en besloot zelf ook maar eens op zoek te gaan naar een doel. Dat dit het verkeerde doel bleek te zijn, had iemand hem ook wel even kunnen vertellen. Gelukkig voor hem en Honduras was assistent-scheidsrechter Weggen weer zeer alert op buitenspel, waardoor het met een sisser afliep.

De teams gingen rusten met een stand van 1 – 3.

Na wat wisselingen in de rust binnen beide ploegen, stond de organisatie bij Honduras eigenlijk gedurende de gehele tweede helft niet meer. Experts langs de kant – voor zover zij een vergunning hadden deze wedstrijd bij te wonen – verweten coach Pol te laks te zijn met ingrijpen. De wedstrijd kantelde namelijk volledig.

Via de net uit Grünn gearriveerde Jorn Kreeft, werd een afgeslagen hoekschop alsnog binnen gewerkt: 2-3.
Coach Kroesen vond meer geluk aan zijn zijde met zijn wisselingen. Julian Brandts werd naar voren geschoven, en maakte zowel de 3-3, 4-3 als 5-3.

De pijp was toen wel leeg bij beide ploegen, waardoor scheidsrechter Hindriks afblies na 90 minuten spelen.
Al met al een leerzame wedstrijd voor met name de jongste spelers en speelsters, waarbij nog maar eens bleek dat zowel NKVV als Protos een mooie toekomst te wachten staat.

Man of the Match: Scheidsrechter Hindriks!