30-09-2017 – JO13-1 – DalenDSC JO13-2

Het eerste doelpunt valt zo snel, dat de verslaglegger deze niet eens gezien heeft. Lars Smit stond voor doel en draaide de bal langs de paal erin, zo heb ik mij laten vertellen.
Zo’n snel doelpunt is natuurlijk lekker en doet onze dames en heren goed.
De eerste kans voor Dalen/DSC is ook snel aanwezig. Maar Stijn focust zich op de bal en laat zich niet afleiden.

 
Het spelen op het grote veld is toch nog wel lastig. Ze spelen regelmatig naar binnen toe en maken daarmee het veld erg klein. Als Fay dan terug geroepen wordt door de leider naar de buitenkant en zij de bal krijgt komt er weer een kans op doel. Helaas er wordt niet gescoord.
De kansen blijven zich voordoen en er wordt veel gespeeld voor het doel van DalenDSC. Er wordt ook regelmatig geschoten op doel, maar dan wordt deze tegengehouden, tegen de paal geschoten, net eroverheen of net naast geschoten. En dan nog alle ballen die tegengehouden worden. Het mag gewoon nog even niet. Tot Sven de keeper wel aankan en de 2-0 scoort.
Lekker voetbal, veel kansen, weinig doelpunten. Maar dat motiveert ze om de tweede helft nog meer kansen te creëren en te gaan scoren.

Tweede helft is net van start en Dalen scoort de 1-2 dat was is even een verassing voor onze spelers. Kom op…. herpakken en weer voetballen.
Jelco is de eerste die een mooie kans krijgt, deze gaat net naast. Dalen krijgt de bal en rent in een lijn naar ons doel. Wilco wil een schot op doel voorkomen maar tackelt hiermee zijn tegenspeler net voor het 16 meter gebied. Hun vrije trap is prachtig en maakt daarmee gelijkspel. 2-2
Dalen geeft niet op… komt ver, schiet op doel, maar Stijn vangt deze keurig op. Goed bezig Stijn!
En dan wordt het spelletje weer reuze spannend. Beide vechten voor een doelpunt. Onze spelers en DalenDSC krijgen steeds meer kansen.
Wij slepen er een corner uit, Sven neemt deze maar de bal deze mag er vandaag niet in, zo lijkt het.
Hij wil dit graag een keer afmaken. Krijgt in de strijd voor het doel de bal mooi voor de voet en haalt uit met alles wat hij in zich heeft. Yes…. 3-2
Dit smaakt naar meer…. Milan L. krijgt nog een mooie kans, potverdorie… weer net naast. Het lijkt wel of het doel verplaatst is vandaag.
Dalen probeert ook nog te scoren, ook deze bal is voor Stijn geen probleem.

Er wordt afgefloten en NKvvProtos wint met 3-2.

Door Veldhuis4

Facebook
Twitter
Instagram