23-09-2017 – HZVV JO19-3 – JO19-1

HZVV-NKvvProtos

De eerste wedstrijd van het seizoen voor jo19-1 begon tegen de jo19-3 van HZVV. Zij komen uit in de 2de klasse. Met een goede verwachting van een top 5 gaan de jongens er volledig voor.
De wedstrijd begon direct heel goed van beide kanten, iedereen creëerde kansen maar een doelpunt viel nog niet. Naar een klein kwartier spelen ging de bal diep op Bram die vervolgens zijn man uitkapte en de bal op Ron Weggen legde waarna hij met een goed schot de 0-1 op het bord schreef. De wedstrijd begon steeds slordiger te worden. Na mate de rust kwam zakte jo19-1 steeds verder in, al gauw kwam de 1-1 en net voor rust de 2-1 voor HZVV.

De jongens kwamen voor de 2de helft het veld op en je kon zien dat ze het anders wouden hebben. De scheids floot voor de 2de helft en iedereen ging er weer met volle power in. De kracht en lef wat de jongens gaven was al snel terug te zien in het spel. Na 10 minuten gespeeld te hebben in de 2de helft kwam Damien Pol met een knappe actie voorbij 3 man op de achterlijn waarna hij de bal goed voor gaf en Robin Stoffers alert reageerde en de 2-2 binnen prikte. Jo19-1 ging door, ze lieten het niet bij die 2-2 zitten. De verdediging die een perfecte 2de helft speelde onderschepte de bal goed en verlegde hem naar Stan van der Veen die met de bal naar voren ging. Stan probeerde er een voorzet uit te gooien maar raakte de bal niet helemaal goed waarna de bal richten het goal ging, de keeper verkeek zich helemaal op de voorzet waarna hij hem nog net kon aanraken maar dat was niet goed genoeg want Bram tikte de bal op de doellijn in.

HZVV wilde er toen ook weer een wedstrijd van maken waardoor en veel ruimte bij hun achterin kwam. Na een goede onderschepping op het middenveld ging de bal diep op de lopende Damien pol waarna hij 1 op 1 met de keeper kwam en prachtig binnen schoot. na dat de 2-4 op het scorebord stond gaf HZVV de volle 200% om toch nog een gelijk spel eruit te halen. Na goed druk zetten van HZVV kwam de bal terecht op het middenveld waarna zij met een prachtig schot Jasper Tuin passeerde. De laatste 5 minuten waren nog even spannend voor de jongens van jo19-1 maar ze hebben het goed opgepakt en de overwinning meegenomen naar huis.

Met deze overwinning kan jo19-1 spreken van een goede start in de competitie. Knap gedaan boys en vast houden dit.