NKvvProtos MO17 verliest nipt.

Dinsdag 10 september stond de bekerwedstrijd NKvvProtos MO17 versus HH ’97 MO17 op het programma. Basis was sportpark De Schalm in Steenwijksmoer.

De dames van NKvvProtos begonnen sterk en krachtig. Het speelde goed samen en kwam regelmatig tot de zestien. Ook waren er enkele kleine kansjes voor HH’97. Goalie Ilse Dekker redde twee keer prima.

In de 8e minuut was er een dieptepass van Marit Dekker op Britt Kreeft. Deze Britt kon hiermee alleen op de HH’97 keeper af. Die redde echter bekwaam met haar voet. Uit de rebound kon Lara Cremer nog uithalen. De keepster hield opnieuw haar doel schoon.

Na een klein kwartier waren er enkele schoten van HH’97. Die stranden telkens in de NKvvProtos verdediging.

Op de 25e minuut werd Britt Veldhuis op snelheid getoetst. Haar schot vloog net naast.

Uit de doeltrap die daar op volgde, scoorde HH’97 de 0-1. De eerste echte kans werd door het team knap afgemaakt.

Het golfde daarna wat heen en weer, waar de thuisploeg duidelijk op zoek ging naar de gelijkmaker.

Na een half uur mocht men een inworp nemen. De bal werd echter door HH’97 naar voren geschopt en de spits kreeg hierdoor een zo goed als vrije doorgang. Zij scoorde dan ook dankbaar de 0-2.

Team Kreeft en Alting gaven niet op na deze domper. Vanaf de aftrap werd Britt Kreeft op links weggestuurd. De behendige aanvaller scoorde beheerst met rechts in de verre hoek. De 1-2 was een feit.

De welbekende aansluitings treffer gaf moed en drang naar meer. Toch waren eerst de gasten nog gevaarlijk. In de 36e minuut werd het leer, na een inworp, op de gok voorlangs geschoten. De bal werd hard richting de korte hoek gewerkt. Opnieuw bracht Ilse Dekker goed redding.

Tweede helft…

Vanaf de middenstip kreeg NKvvProtos de kans op de gelijkmaker. Opnieuw Britt Kreeft was met haar solo iedereen te slim af. Ze legde daarna strak af op Laura Alting. Helaas lag de Hollandscheveldse sluitpost in de juiste baan en verwerkte de bal tot hoekschop.

Na vijftig minuten snelde Indy Schonewille de diepte in. Vlak voor de achterlijn werd ze naar de grond gewerkt en geblesseerd viel ze uit.

Zes minuten later was Marit Dekker de serveerster voor Britt Veldhuis. Via de linkerzijde mocht ze opstomen. Haar schot was hard, maar ging helaas vlak voorlangs.

In de 59e minuut besloot de leidsman tot een vrije bal voor NKvvProtos. Net buiten de zestien mocht Lisa Arends aanleggen. Het ronde speelstuk vervormde tot ovaal na het keiharde schot op de kruising. Soms is een poging mooier dan een goal, al zal Arends daar anders over gedacht hebben.

De verdiende gelijkmaker hing in de lucht en zou verdiend zijn. HH’97 werd niet echt gevaarlijk meer en hield het op een spaarzame counter. Die werden telkens goed onderschept door met name Estelle Assen, Kim Kikkert en Fleur vd Weide.

Tot aan de 72e minuut. Een speler sprinte namens HH’97 alleen richting keepster Ilse. Die zag tot haar opluchting de bal net naast gaan.

Ook in minuut 77 mocht opnieuw Ilse Dekker redding brengen. Ze verwerkte het schot tot hoekschop.

Enkele kleine kansjes op eind bleken helaas niet voldoende voor een punt in deze bekerronde. Toch waren de NKvvProtos supporters het er over eens. De dames hadden prima strijd geleverd en geven met deze pot aan dat ze klaar zijn voor de competitie.

De volgende wedstrijd is eerst nog de bekerwedstrijd tegen HZVV MO17. Deze uitwedstrijd begint om 09:00 uur in Hoogeveen. Lekker op tijd, maar dan heb je ook wat aan de dag. Succes dames!