02-09-2917 – Sleen JO19-1 – JO19-1

Zaterdag 2 september 2017, Sleen –

Met een volledige, fitte selectie begon NKvvProtos JO19-1 aan de bekerwedstrijd in en tegen Sleen. Ook de gasten waren ingedeeld als een JO19-1 team. Beide teams komen uit in de 2e klasse.

Al snel nadat de scheidsrechter had gefloten voor de aftrap, lag de bal al na negen minuten in het doel. Doelpuntmaker Mart Meijerink kreeg een perfecte voorzet van Damien Pol waardoor al snel 0-1 kwam te staan in het voordeel van NKvvProtos.

De feestvreugde was echter maar van korte duur. Kort na de openingstreffer was het Sleen die de gelijkmaker liet noteren. Voor Sleen was het ook niet echt lang genieten, want weer vijf minuten later was het Bram van der Veen die de voorsprong weer in NKvvProtos voordeel bracht. Opnieuw een voorzet van Damien Pol werd door van der Veen omgezet in de 1-2.

NKvvProtos deed zichzelf tekort aangezien het volop kansen kreeg om de voorsprong uit te bouwen, maar bij rust stond het nog steeds 1-2. Kort na de theepauze was het er in de 52e minuut de mogelijkheid voor de bezoekers uit Dalerpeel en Steenwijksmoer om de score te verhogen. Via een hoekschop belande de bal op de wereldberoemde zestien meter, waar Stan van der Veen heel attent de bal bezorgde bij zijn naamgenoot. Met een perfecte omhaal legde hij bal klaar voor broeder Bram van der Veen. Die mocht zo zijn tweede doelpunt van deze middag maken. De 1-3 was een feit.

Vier minuten later lanceerde de verdediging van NKvvProtos een lange bal van achteruit. Het leer werd onbedoeld doorgekopt door een verdediger van Sleen, met als gevolg dat Robin Veldhuis één op één met de keeper van Sleen kwam te staan. Veldhuis schoof de bal beheerst langs de doelverdediger waardoor de stand op 1-4 kwam te staan.

Als kers op de taart kreeg NKvvProtos in de 67ste minuut een vrije trap die genomen werd door Bram van der Veen. Hij legde de bal op gevoel neer bij de tweede paal waar Ron Weggen de bal simpel kon binnenschuiven. Intikkertjes halen misschien niet de top tien van mooiste goals, maar Weggen was er niet minder blij mee.

De eindstand werd hierdoor bepaalt op 1-5 in het voordeel van NKvvProtos. Er waren zelfs nog enkele kansen voor het team van coach Hessel Doek om die score uit te bouwen, maar het net werd niet meer getroffen. Met deze verdiende overwinning kan de JO19-1 spreken van een prima start in het beker seizoen.